Het appartementencomplex op het voormalige terrein van Nuon in Alphen aan den Rijn wordt toch nog niet gasloos. Dit was wel het oorspronkelijk plan maar dat is nu toch gewijzigd. Woningcorporatie Woonforte wordt waarschijnlijk de nieuwe eigenaar van het gebouw.

Suzan Knipp van Woonforte zegt bezig te zijn met het koopcontract. "Maar het ziet er naar uit dat alles rond gaat komen en wij straks een hoop nieuwe appartementen kunnen aanbieden aan woningzoekenden."

Investeerder Green Real Estate vond de investering om het gebouw gasloos te bouwen te hoog maar er zijn ook andere redenen dat zij het complex aan een andere partij willen overdragen, legt de zegsvrouw van Woonforte uit. "Wij hebben elkaar hier in gevonden en wij zijn heel blij dat wij hier huurwoningen voor woningzoekenden kunnen realiseren."

De kantoorruimtes worden door een andere organisatie ingevuld. Een deel van de huurwoningen wordt beschikbaar gesteld aan zorgpartijen, de andere woningen zijn voor reguliere woningzoekenden. Na de bouwvak zal er worden gestart met de bouw van het complex, wat naar verwachting eind 2021 klaar moet zijn.

Gemeente wijzigt oorspronkelijke plan van gasloos complex

Het oorspronkelijke plan om het complex gasloos te maken is bij uitzondering gewijzigd door de gemeente. Omdat de aanvraag voor de woningen werd gedaan toen er nog gebouwd mocht worden met gas, was de wijziging mogelijk. In 2030 worden de woningen omgebouwd zodat deze alsnog gasloos worden. Het complex ernaast wordt dan ook gasloos.

Sinds 1 juli 2018 mogen nieuwbouwwoningen niet meer op aardgas worden aangesloten. Aanvragen die voor die datum zijn ingediend, mogen dat nog wel.