De Rotterdamse politie heeft dinsdag een twintigjarige man aangehouden voor een woningoverval in de Marga Klompéstraat in Alphen aan den Rijn. Bij de overval werd een echtpaar afgelopen vrijdag onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van twee horloges.

Het echtpaar had een horloge aangeboden op Marktplaats en had een afspraak gemaakt met een man die had aangegeven interesse te hebben. Bij de afspraak bedreigde de man hen met een vuurwapen en nam hij het aangeboden horloge en het horloge van de vrouw mee.

Dinsdag dook de verdachte op in de Boergoensestraat in Rotterdam. Daar zou hij met een vrouw in een auto zijn gestapt. Agenten snelden direct naar de locatie toe, waarna de man in eerste succesvol te voet wist te vluchten.

De politie liet het er niet bij zitten en kamde de omgeving uit. Op de Melissantstraat troffen agenten de verdachte opnieuw en werd hij aangehouden. Hij droeg ditmaal andere kleding, maar dat kon niet verhinderen dat hij werd herkend.

Twee vuurwapens en harddrugs in beslag genomen

De politie arresteerde ook een 22-jarige verdachte die de 20-jarige man mogelijk aan nieuwe kleding zou hebben geholpen.

In het onderzoek naar de gestolen sieraden zijn op meerdere plaatsen huiszoekingen gedaan. De horloges werden niet gevonden. Wel werden twee vuurwapens en meerdere zakjes harddrugs in beslag genomen.

De man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.