De organisatie van Zomerdienst aan het Meer heeft bekendgemaakt dat de Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis optreedt tijdens de openlucht kerkdienst. Deze kerkdienst wordt georganiseerd op zondag 9 juni tijdens het weekend van het Zomerspektakel.

Spreker Wim Hoddenbagh en Rik Zuthpen, alias 'De Droominee' zullen ook aanwezig zijn bij de kerkdienst. Het is de derde keer dat kerken uit Alphen aan den Rijn en omgeving samenwerken om de Zomerdienst te organiseren. De organisatie verwacht dat er dit jaar nog meer bezoekers komen dan vorig jaar.

Vorig jaar trok de kerkdienst zo'n 5500 bezoekers en waren onder meer Tommie Christiaan, de Zandprinses en David Reitsma van de partij.

Zomerdienst aan het Meer begint om 09.30 uur en de entree is gratis.

Zomerspektakel vindt plaats tijdens Pinksterweekend

Het Zomerspektakel is het grootste festival van Alphen en wordt komend jaar gehouden tijdens het Pinksterweekend, van 7 tot en met 9 juni op het evenemententerrein naast de Zegerplas.

Tijdens het weekend wordt ook opnieuw de Obstacle Run gehouden rondom het festivalterrein. De Obstacle Run is voor het eerst twee dagen. Op zaterdag 8 juni wordt de van Mil Obstacle Run georganiseerd en op zondag 9 juni de Rabo Family Obstacle Run. Op zaterdag is er een Ibizamarkt.