Tiidrek Nurme heeft zondag de 54e editie van de '20 van Alphen' in Alphen aan den Rijn gewonnen. De man uit Estland liep als eerste over de finish. Zo'n zevenduizend lopers namen zondag deel aan het evenement.

Vorig jaar won Koen Naert op de 20 kilometer. De Belg kwam toen met een tijd van 1:01:41 over de finish. Nurme kwam dit jaar sneller over de finish, namelijk in 1.00.56. Roy Hoornweg eindigde als tweede en Malcolm Hicks werd derde. Hanne Verbruggen won bij de vrouwen.

Anders dan voorgaande jaren startten en eindigden alle lopers zondag op het Stadshuisplein bij het gemeentehuis, zo ook de 'Alphens.nl Family Run'. Hierdoor konden de toeschouwers ook de ouders en kinderen zien starten en eindigen.

Ook dit jaar werd een warming-up verzorgd voor de deelnemers van de '1km Alphens.nl Family Run'. Die vond plaats tussen 9.50 en 10.30 uur bij de start en de finish op het Stadhuisplein.

De politie waarschuwde toeschouwers zondag alert te zijn op hun bezittingen. Zo zouden er zakkenrollers actief zijn in het centrum van Alphen aan den Rijn.