De organisatie van de LAURA-camping stopt na meer dan dertig jaar met de camping door een tekort aan vrijwilligers.

De LAURA-camping was de laatste jaren gevestigd op het parkeerterrein van wielervereninging Avanti. Niet-Alphense deelnemers konden hier verblijven zodat zij niet heen en weer hoefden te reizen.

De organisatie kan dit jaar niet genoeg vrijwilligers vinden om de camping te ondersteunen. Als de huidige vrijwilligers dit werk er nog bij moeten doen krijgen zij te veel werk, schrijft de organisatie in hun nieuwsbrief.

De organisatie vindt het spijtig dat de camping verdwijnt maar heeft al een nieuwe oplossing gevonden. Camping Polderflora verwelkomt fietsers op hun camping aan het Rietveldsepad. Zij hebben plek voor zo'n 30 deelnemers.

Avond LAURA vindt plaats van 4 tot 7 juni

Dit jaar zal de Avond LAURA van 4 tot en met 7 juni plaatsvinden, de Dag LAURA is van 2 tot en met 5 juli. De naam LAURA staat voor de vier plaatsen die tijdens het jaarlijkse evenement worden aangedaan.

De deelnemers rijden op de eerste dag naar Leiden, op woensdag naar Amsterdam, donderdag naar Utrecht en op de laatste dag naar Rotterdam. Alphen is alle vier de dagen de start- en finishplaats.