Het filmhuis Parkvilla heeft zaterdag laten weten dat zij het tienercentrum MAX niet kunnen huisvesten. Hoewel de gemeente Alphen aan den Rijn veel waarde zegt te hechten aan tiener- en jongerenactiviteiten is er nog altijd geen oplossing voor de huisvestingsproblemen van Stichting MAX.

Potentiële locaties voor het centrum waren Parkvilla en Theater Castellum maar de eerste locatie blijkt dus nu niet mogelijk te zijn.

Eerder werd al bekend dat de stichting moet wijken voor de nieuwbouw van het Ashram College.

Uiterlijk deze zomer moet de stichting vertrekken vanaf Olympiaweg. De gemeente gaat samen met de stichting kijken naar andere opties om toch nog op tijd een andere locatie te vinden en zij is bereid om de stichting financieel bij te staan.

Stichting MAX richt zich - zo schrijft de stichting op de eigen website - op jongeren aan de "zwakkere kant van de maatschappij", die in een "natuurlijke achterstandspositie zitten en daardoor extra ondersteuning nodig hebben".

Door die jongeren sociale en communicatieve vaardigheden bij te brengen, zou de stichting naar eigen zeggen bijdragen aan hun plek in de maatschappij.