De gemeente Alphen aan den Rijn moet binnenkort met een plan van aanpak komen om de acceptatie van de lhbti-gemeenschap te verbeteren. In oktober heeft de gemeente haar handtekening gezet onder de zogenaamde Regenboog-convenant.

Enkele voorbeelden van ideeën zijn een regenboogzebrapad of het schilderen van een regenboog onder de Alphense brug.

De uitvoering van de motie ligt bij wethouder Han de Jager.Donderdagavond liet hij tijdens een informatiemarkt weten dat hij nog niet stond te popelen om via dit soort symbolen aan te geven dat Alphen een regenboogstad is.

Tijdens deze informatiemarkt hielden raadsleden, belangenorganisatie COC en welzijnsorganisatie Tom in de Buurt een enquête over symbolen in openbare ruimte en of daar een grote meerderheid voor is. De gemeente zal deze uitslagen meenemen in het besluit. Eind maart verwacht de raad een plan van aanpak.

Sportclubs en onderwijsinstellingen zijn de eerste organisaties die worden geïnformeerd over het verbeteren van de acceptatie van de lhbti-gemeenschap.

In de Regenboogmotie verplicht Alphen aan den Rijn zich om zich in te zetten voor inwoners met een andere seksuele geaardheid dan hetero.