De gemeente Alphen aan den Rijn zal een apart bestemmingsplan voor de uitbreiding van Museumpark Archeon maken zodra alle bouwtekeningen zijn ingeleverd. Dat zegt wethouder Kees van Velzen toe naar aanleiding van vragen van GroenLinks.

René Driesen van GroenLinks wilde weten of het klopt dat in het nieuwe bestemmingsplan Alphen-Stad het Masterplan Archeon niet is meegenomen. Wethouder Kees van Velzen beaamt dat dit het geval is.

De wethouder legt uit dat de gemeente niet langer kon wachten op het indienen van de definitieve plannen voor de uitbreiding van Archeon. Dus is het nieuwe bestemmingsplan Alphen-Stad gemaakt zonder het Masterplan Archeon hierin op te nemen.

"Zodra we alle stukken van Archeon hebben, gaan we als gemeente aan de slag met een postzegelbestemmingsplan voor Archeon", legt Van Velzen uit.

Het bestemmingsplan Alphen-Stad voorziet niet in de bouwhoogte van het nieuwe entreegebouw en het scheepvaartmuseum, maar ook niet in de benodigde vierkante meters voor onder meer horeca en andere interne gebouwen.