Het Scala College draagt de komende drie jaar het predicaat Excellente School. De inspecteur-generaal van het onderwijs maakte dat maandagochtend 21 januari bekend op de vwo-locatie Sacharov van het Scala College.

Het predicaat werd toegekend op basis van de adviezen van de Jury Excellente Scholen. De jury kende het excellentieprofiel toe voor de hoge kwaliteit van de internationalisering op het tweetalig vwo.

De toekenning van het predicaat Excellente School betekent dat het Scala College onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt door te excelleren met een specifiek profiel. In het geval van het Scala College is dat de internationalisering op het tweetalig vwo.

Afgelopen periode namen 110 scholen binnen het primair, voortgezet en speciaal onderwijs deel aan het traject Excellente Scholen.

Hun excellentieprofielen zijn zorgvuldig beoordeeld door een onafhankelijke jury door middel van dossieronderzoek, een dialoog en een jurybezoek. Van deze 110 deelnemende scholen ontvingen uiteindelijk 79 het predicaat Excellente school.

De jury roemde onder andere de aandacht voor social global studies en de internationale werkervaring die de leerlingen van het tweetalig onderwijs op het Scala College meekrijgen.

"Het project Excellent is door het Ministerie van Onderwijs opgezet om scholen te stimuleren en te motiveren om er iets speciaals van te maken. Het Scala College doet dat zeker op het gebied van de internationalisering", aldus jurylid Kees Kuijs.