De gemeente Alphen aan den Rijn heeft dinsdagochtend een samenkomst gehouden op Langeroode, waar de buitendienst van de gemeente is gehuisvest. Maandag kwam bij een ernstig ongeval een medewerker van de groenvoorziening om het leven bij een auto-ongeval.

Burgemeester Liesbeth Spies noemde het een "indrukwekkende bijeenkomst". Bij de ontmoeting waren ruim honderd collega's aanwezig.

Op de Kalkhovenweg schoot maandagmiddag een voertuig van de gemeente van het talud, nadat deze tegen een boom was gebotst. In het voertuig zaten drie medewerkers van de groenvoorziening van de gemeente. "De bestuurder werd onwel, waarna het voertuig onbestuurder werd", meldt Spies dinsdagmiddag. De bestuurder overleed, de andere medewerkers raakten gewond.

"We zijn deze week betrokken bij het gezin dat onze collega's achterlaat, maar ook bij de medewerkers die gewond raakten. Het kleurt onze dagen", aldus Spies. Zowel op de locaties aan de Olympiaweg en op Langeroode ligt een condoleanceregister waar collega's kunnen stilstaan bij het noodlottige ongeval.