Drie politieke partijen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Katwijk en Teylingen gaan onderzoeken of er vanaf Leiden ook nachtelijke bussen naar de gemeente kunnen rijden. Op dit moment rijden er na 00.30 uur geen bussen meer richting Alphen en de Bollenstreek.

"Het voordeel van een nachtelijk vervoersnetwerk is dat wij daarmee onze regio kunnen laten aansluiten op de OV-netwerken van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het zorgt er tevens voor dat het OV-gebruik gestimuleerd wordt en daarmee de bereikbaarheid van Holland Rijnland wordt vergroot", zo schrijven Nieuw Elan (Alphen aan den Rijn), DURF (Katwijk) en D66 (Teylingen).

Vorige week werd in de gemeente Teylingen een motie aangenomen waar de steun voor een nachtelijk vervoersnetwerk werd uitgesproken. Nieuw Elan zal de Alphense gemeenteraad verzoeken om in te stemmen met het voorstel om het nachtelijke vervoersnetwerk te onderzoeken.

Alphen aan den Rijn is in de nachtelijke uren slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Alphen aan den Rijn is niet aangesloten op het nachtnet.