Stichting Hospicegroep Alphen aan den Rijn - Nieuwkoop heeft opnieuw een flinke donatie ontvangen voor de bouw van het nieuwe pand aan de Lupinesingel. Het Oranje Fonds heeft 40.000 euro gedoneerd aan de stichting.

Onlangs ontving de stichting al een donatie van 60.000 euro van stichting Fonds Alphen en omstreken. Ook leverde een kunst- en kitschveiling van Rotaryclub Alphen aan den Rijn 25.000 euro op.

De stichting biedt terminale zorg aan mensen in hun laatste levensfase. De vraag naar die zorg neemt sinds een aantal jaar gestaag toe. Om daaraan tegemoet te komen, wordt een nieuwe woning met zes gastenkamers gerealiseerd.

Manager van de Hospicegroep Sacha Lefeber is blij met de donatie. "We willen een vertrouwde omgeving creëren  waarin mensen worden omringd met persoonlijke aandacht en liefdevolle zorg. Die wens kunnen we alleen verwezenlijken dankzij de steun van vele donateurs en fondsen. Met de bijdrage kunnen wij bijvoorbeeld de gewenste meubels aanschaffen."

Als alles volgens planning verloopt kan de Hospicegroep voor de zomer van 2019 verhuizen van de Berkenstraat naar het nieuwe onderkomen.