Snorfietsers in Alphen aan den Rijn mogen voorlopig op het fietspad blijven rijden. De gemeente Alphen is voorlopig niet van plan om de snorfiets van het fietspad te weren.

Gemeenten hebben sinds 1 juli de optie om een snorfietser te weren van drukke fietspaden. De vier grote steden dwongen die regeling af. Steden kunnen sinds juli zelf bepalen of zij snorfietsers van de fietspaden willen hebben, Alphen aan den Rijn is voorlopig niet van plan om het voorbeeld te volgen van die vier steden, meldt het AD.

De gemeente laat aan de krant weten dat er geen apart beleid komt voor snorfietsen. Ook is er nog geen beweging om voertuigen met een blauw kenteken naar de rijbaan te verplaatsen. Ook in buurtgemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop zijn de snorfietsers nog welkom op het fietspad.

Snorfietser op gelijke voet met bromfietser

Vooralsnog staat de snorfietser op gelijke voet met de bromfietser. Daardoor is de snorfietser niet meer welkom in de Julianastraat en mag hij alleen nog op de strook Castellumstraat-Pieter Doelmanstraat-Van Boetzelaerstraat rijden.