Jumbo Ten Brink Food in Alphen aan den Rijn heeft de 'Wel-zo-veilig-Award' in de categorie detailhandel gewonnen. 

Deze winkel ontvangt deze nationale award vanwege het pakket aan maatregelen dat eigenaar Edwin ten Brink heeft getroffen om een zo veilig mogelijke winkelomgeving voor medewerkers en klanten te creëren.

Op maandag 8 oktober, tijdens de start van de Week van de Veiligheid, neemt eigenaar Edwin ten Brink namens Jumbo Ten Brink Food in Alphen aan den Rijn de 'Wel-zo-veilig-Award' in ontvangst. 

Ten Brink ontdekte in maart 2017 dat bijna tachtig procent van de winkeldiefstallen via grote boodschappentassen plaatsvond. Samen met zijn team installeerde hij een hoogwaardig camerasysteem en stelde een beveiligingsmedewerker aan die de beelden direct bekijkt, zodat hij verdacht/afwijkend gedrag kan melden.

"Ook trainen we medewerkers om zelf verdacht/afwijkend gedrag van klanten te herkennen. Kassamedewerkers vragen klanten om hun boodschappentas bij de kassa geopend aan te bieden.

Zijn mensen eenmaal betrapt op diefstal, dan krijgen ze een winkelverbod. Zij worden ingeladen in de database en het camerasysteem herkent hen zodra ze de supermarkt betreden.

Een ander belangrijk aspect van veiligheid op de winkelvloer noemt Ten Brink een gesloten betaalsysteem en de samenwerking met de politie.