Op 6 oktober is Alphen aan den Rijn het toneel van een wereldrecordpoging. Woningcorporatie Woonforte doet dan samen met haar huurders een poging om het record voor de grootste 'cream tea party' ter wereld te verbreken.

Het huidige record bij Guinness World Records staat op 978 deelnemers. Woonforte heeft nu ruim 1.200 aanmeldingen. De woningcorporatie organiseert de high tea voor huurders in het kader van de Dag van het Huren.

De landelijke Dag van het Huren is bedoeld om huurders meer inzicht te geven in wat er bij het huren en verhuren van woningen komt kijken en om het contact tussen huurders en woningcorporaties te verbeteren.

"Woonforte wil samen met haar huurders iets bijzonders doen op deze dag, dat ook nog eens nuttig en leuk is. Zo ontstond het idee van een wereldrecordpoging voor de grootste cream tea party", aldus de woningcorporatie.

Alleen deelnemers die scones en thee consumeren tellen mee

Om het wereldrecord te kunnen vestigen tellen alleen de deelnemers die hun scones met jam en clotted cream hebben gegeten en thee gedronken. Woonforte serveert ook nog andere lekkernijen om de high tea compleet te maken.

Woonforte verhuurt ruim 10.000 woningen is dan ook blij met het hoge aantal aanmeldingen. Met 1.200 aanmeldingen is de high tea party vol. Huurders die zich nog willen aanmelden worden op een reservelijst geplaatst. Bij afmeldingen krijgen mensen van de reservelijst alsnog een ticket.