In oktober en november worden werkzaamheden uitgevoerd aan de Oranje Nassausingel en de Olympiaweg in Alphen aan den Rijn. De werkzaamheden gaan overlast voor het verkeer veroorzaken.
 

Bij de Oranje Nassausingel wordt ter hoogte van de Jongkindt Coninckstraat een duiker aangelegd. Voor deze werkzaamheden wordt de Oranje Nassausingel opengebroken tijdens de herfstvakantie.

De werkzaamheden duren van 22 oktober 07.00 uur tot 9 november 17.00 uur. Er blijft een weghelft open.

De duiker zorgt voor een verbinding tussen de watergangen aan beide zijden van de Oranje Nassausingel. Hierdoor kan het regenwater uit de buurten van de Lage Zijde sneller worden afgevoerd.

Verkeersregelaars zorgen voor soepele doorloop

De werkzaamheden worden een week voor aanvang met een tekstkar langs de Oranje Nassausingel aangekondigd.

Verkeersregelaars zullen overdag zorgen dat het verkeer om de beurt het werkvak kan passeren. Buiten de werktijden wordt het verkeer met behulp van een tijdelijke verkeerslichteninstallatie geregeld.

Fietsers omgeleid via tunneltje bij Wipmolen

Bij de Olympiaweg vinden werkzaamheden plaats ter hoogte van de oversteekplek Korenmolen met de Oranje Nassausingel. Het werk start 12 november en duurt een week. De bestaande duiker wordt vervangen door een buis met een grotere diameter en de watergangen aan beide kanten van de dam worden verbreed.

Het fietspad met de oversteekplaats Oranje Nassausingel wordt volledig afgesloten gedurende de periode van de werkzaamheden. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het tunneltje nabij de Wipmolen en via De Bijlen.