Het OM eist achttien maanden cel tegen een docent uit Alphen aan den Rijn vanwege het hebben van een seksuele relatie met een leerling.

Volgens de officier van justitie heeft "de verdachte misbruik gemaakt van het vertrouwen dat ze in hem stelde".

Hoewel de 27-jarige man niet de docent was van het zestienjarige meisje, is het OM van mening dat elke leraar een bepaald overwicht heeft op alle leerlingen. "Dat verdachte niet de docent van het slachtoffer was, doet daar niet aan af".

De relatie werd ontdekt door de vader van het meisje. Hij kreeg argwaan nadat zijn dochter door de verdachte werd thuisgebracht. De zestienjarige tiener vertelde aan haar vader dat ze moest nablijven bij een andere docent, maar daarna van de verdachte het aanbod kreeg om mee te rijden.

De vader van de tiener ging het verhaal na en ontdekte dat zijn dochter helemaal niet had hoeven nablijven. De zestienjarige zou al 2,5 maand en relatie hebben met de verdachte. Op het moment dat de relatie begon, was het meisje vijftien.

De verdachte man staat terecht voor ontuchtige handelingen met een minderjarige onder de zestien jaar. De officier van justitie vindt dat de man vanwege zijn positie als docent beter had moeten weten.