Het kennis- en informatiecentrum Duurzaam Alphen opent woensdag 10 oktober zijn deuren in de bibliotheek in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Tijdens de opening wordt ook de Duurzaamheidspenning uitgereikt, de prijs voor het beste duurzaamheidsinitiatief in de gemeente.

Duurzaam Alphen brengt inwoners in contact met anderen die al ervaring hebben opgedaan met duurzaamheid, maakt mensen wegwijs in het brede informatieaanbod en adviseert over duurzame mogelijkheden.

In de bibliotheek wordt een tentoonstellingsruimte over duurzaamheid ingericht, die ieder kwartaal van thema wisselt. Dit wordt gecombineerd met een activiteitenprogramma en een wekelijks inloopspreekuur waar mensen terechtkunnen met hun vragen, ideeën en tips.

Er wordt ook gewerkt aan een website, zodat er één herkenbaar, goed vindbaar en toegankelijk platform voor duurzaamheidsvragen en -initiatieven is, aldus de organisatie. 

Op woensdag 10 oktober is er een duurzaamheidsmarkt, filmvertoningen en de uitreiking van de Duurzaamheidspenning, door wethouder Leo Maat. Ook vindt er in het eLAB voor de jeugd een Plastic Soep-activiteit plaats.