In de Rijnstreekhal in Alphen aan den Rijn werd zaterdag het Alphens Boksgala georganiseerd.Tijdens het boksevenement nam team Alphen het op tegen team Manchester uit Engeland, waarvan de eerste uiteindelijk een 4-3 overwinning behaalde.

Boksers Chelsey Heijnen, Nabil Yousfi, Dave Zwanenburg en Sammy Wagensveld tekenden voor de nipte overwinning. De stijlprijzen gingen naar Levi Kroll (Alphen) en de Engelsman Shaun Barbadis.

Het voorprogramma werd gedomineerd door leden van de Alphense boksschool Teus de Kruyf. Luca Capone, Rida Yousfi en Dimitrios Ziaghos knokten zich naar winst. Alphen Sports was trots op Dave Zwanenburg die Ethan Boyle versloeg. Levi tKlomp (Alphen Sports) verloor van Mohammed Battal en namens team Alphen moesten ook Siraj Alzubaydi, Remco Hofstede en Levi Kroll het doen met een nederlaag.

Met dit jaar meer geboekte VIP-tafels, meer sponsors en een volle Rijnstreekhal is het voortbestaan van het boksgala gewaarborgd. "Volgend jaar weer, met opnieuw een internationale uitstraling", belooft organisator Teus de Kruyf.