Afgelopen zondag werd bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn het startschot gegeven voor de vierde editie van Triathlon Alphen. De sprint afstand startte droog en vrijwel windstil, maar vanwege de barre weersomstandigheden moest de organisatie de kwart afstand moest na enige tijd toch staken.

Door de wind, regen en kou raakten enkele atleten al tijdens het fietsen onderkoeld. De organisatie moest na overleg met de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en de EHBO besluiten om binnenkomende atleten in de wisselzone niet meer te laten starten aan het lopen of te laten doorlopen naar de volgende ronde.

"Met enorm veel pijn in het triathlonhart heeft de organisatie de wedstrijd helaas moeten staken. Echter kon er niet langer worden ingestaan voor de veiligheid van de deelnemers ?n alle vrijwilligers. Het is enorm jammer dat sommige atleten de kwart afstand niet hebben kunnen volbrengen, maar de organisatie gaat er vanuit dat er begrip voor de keuze voor veiligheid zal zijn", meldt organisatie.

Podium

Ondanks dat de kwart afstand werd gestaakt, kende deze wel een winnaar. Koen Hijman, vorig jaar nog tweede heer, werd winnaar bij de mannen. Het jonge talent Ian Pennekamp werd tweede en snelste zwemmer Emil Hoogstad behaalde de derde plaats.

Maaike Vooren maakte met haar snelle zwemonderdeel een goede start van de race. Met maar drie mannen voor haar het water uit, stapte ze met een flinke voorsprong op de andere dames de fiets op. Met nog twee goede onderdelen wist ze deze voorsprong tot aan de finish te behouden en mocht de beker, bloemen en het startbewijs voor volgend jaar, horend bij de eerste plaats ophalen. Tweede dame werd Dieuwertje Bax en de derde prijs was voor Tanya ten Velden.

Op de sprint afstand, die qua weersomstandigheden wat rustiger verliep, werd Jeroen van der Lienden eerste. Op de tweede plaatste eindigde Raymond Pet, gevolgd door zijn jongere broer Martin, die de snelste zwemtijd noteerde, op de derde plaats. Winnares bij de dames was Mandy Verbakel, gevolgd door Loes van Ooijen en Tanja de Boer.