Het centrum van Alphen aan den Rijn is woensdag drukbezocht tijdens de Jaarmarkt en het afsluitende straatfeest. Ongeveer 150.000 mensen hebben de festiviteiten bezocht.

De Jaarmarkt werd overdag druk bezocht. Volgens de organisatie komt dit deels door het zonnige weer en de aangename temperatuur.

's Avonds was er zowel op het Rijnplein als het Thorbeckeplein een avondprogramma. Op het Rijnplein waren optredens van Lesley Williams, Tino Martin en Snollebollekes. 

Piano en Co en Helemaal Top zorgden op het Thorbeckeplein voor een feestelijke afsluiting van de Jaarmarkt. In de Julianastraat ging om 20.00 uur het straatfeest van start en trok ook enkele duizenden bezoekers.

Politie meldt enkele incidenten

De politie meldt op Facebook enkele incidenten. Zo zou er een melding zijn gedaan van vals geld en zakkenrollen. In beide gevallen zijn er geen verdachten gevonden. Ook probeerde een verkoper valse merkkleding aan te prijzen.

Enkele personen raakten in een conflict wegens de plaatsing van een marktkraam. Tot twee keer toe raakten kinderen hun ouders kwijt. Tenslotte kwam een papegaai vast te zitten in een boom.

Eén persoon raakte lichtgewond bij het opruimen van de marktkramen. Een vrouw kreeg een deel van een kraam op haar hoofd. Ze kon ter plekke behandeld worden en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.