De jaarmarkt in Alphen aan den Rijn vindt woensdag plaats. De kramen in het Alphense centrum worden afgewisseld met themapleintjes en muziekpodia. 

De markt wordt gehouden in het hele voetgangersgebied plus het Burgemeester Visserpark, een stukje Julianastraat en Prins Hendrikstraat, Paradijslaan en Aarplein. Het eerste deel van het programma begint om 09.00 uur en het laatste om 00.00 uur. 

Op het Rijnplein treden onder meer de Snollebollekes, Jewelste en de Kreundende Sluisdeuren op. Ook zijn er demo's van twee dansscholen: de Alphense Dansschool en D-Beatz.

Op het Thorbeckeplein treden ook diverse bands op, waaronder de Alphense Sterren. Ook op het Hemaplein is dans en muziek. 

Speciaal voor kinderen is er het Burgemeester Visserpark met diverse activiteiten. Er is een kindervrijmarkt, een circus en een stormbaan. Op het Aarplein is een kermis en op het Concordiaplein kan er Mario Kart gespeeld worden. 

Wie wil snuffelen naar boeken, antiek en curiosa kan naar de Stevinstraat gaan. 's Avonds is er in de Julianastraat een straatfeest.