Het Ashram College in Alphen aan den Rijn heeft een teamleider van de middelbare school op non-actief gesteld. Aanleiding voor de actie is een nader onderzoek naar gesprekken die de teamleider via Whatsapp zou hebben gevoerd met een leerling van de school.

Volgens het Leidsch Dagblad zou de 26-jarige teamleider ongepaste Whatsappgesprekken hebben gehad met de leerling. Door anonieme berichten op social media werd de kwestie aan het licht gebracht en zou de teamleider van het Aschram College in "ernstig in diskrediet'"hebben gebracht, meldde directeur Henk Fledderus.

Naar ouders van leerlingen van de school werd een mail gestuurd, waarin de berichten 'volstrekt ongegrond' werden geacht. De school komt daar nu echter op terug.

In een geschreven verklaring laat de school weten dat op basis van de toen beschikbare informatie werd vastgesteld dat de berichten ongegrond waren. Dit vormde voor het Ashram College aanleiding om aangifte wegens smaad te doen.

"Vrijdag is er nieuwe informatie naar voren gekomen die ons voldoende aanleiding geven om een nader onderzoek in te stellen", meldt de school. "De nieuwe informatie heeft iedereen op school onaangenaam verrast."