Nadat eerder bekend werd dat Stichting MAX niet verhuist naar het voormalig pand van Wiebel Biebel in het Zegerslootgebied heeft de gemeente Alphen aan den Rijn het leegstaande pand weer te koop gezet.

Het pand van het voormalige speelparadijs Wiebel Biebel werd vorig jaar door de gemeente Alphen gekocht, met de bedoeling dat het pand na het verkregen eigendom direct weer in de verkoop zou worden gezet om snel een nieuwe invulling voor het pand te vinden.

Stichting MAX zag in het pand de ideale locatie, maar de kosten om het gebouw geschikt te maken voor boksschool Alphen Sports, het Poppodium, Stichting MAX en al haar partners waren dermate hoog dat een verhuizing financieel onhaalbaar bleek.

Ondanks het feit dat de gemeente eerder al biedingen kreeg voor het pand vlakbij de Zegerplas gaat zij niet met kandidaten in gesprek. Aanbestedingsregels verplichten de gemeente om het pand opnieuw in de openbare verkoop te doen.

De vorige keer dat het pand te koop stond stelde de gemeente een voorkeur te hebben voor partijen die plannen hadden voor horeca en dagrecreatie. Inmiddels staat de gemeente ook open voor ander gebruik, mits dit past op de plek in recreatiegebied Park Zegersloot. Donderdag 28 juni is er een kijkdag voor ge?nteresseerde partijen.