Een vrouw uit Schiedam is opzoek naar de eigenaar van een hond die haar maandagmiddag omduwde in het Europapark in Alphen aan den Rijn. De vrouw liep door het park toen een hond tegen haar opsprong, waardoor zij ten val kwam en haar heup brak.

Het slachtoffer is de 55-jarige mevrouw Verkade, die onderweg was naar haar tandartsafspraak bij TC Vitalis. In het park liet een vrouw haar hond uit, toen de hond tegen haar opsprong.

"Ik schrok van het dier en raakte uit balans doordat hij tegen mij aansprong, waardoor ik op het gras terecht kwam en raar ten val kwam", vertelt mevrouw Verkade. "De eigenaresse was heel lief en probeerde me nog te helpen met opstaan, maar dat ging niet."

Een omstander schakelde de hulpdiensten in, waarop het slachtoffer per ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek haar heup te zijn gebroken en moest mevrouw Verkade geopereerd worden. Inmiddels is zij weer thuis.

Verkade maakt het naar omstandigheden goed, maar is wel erg geschrokken van het incident. Graag komt zij in contact met de eigenaresse van de hond. "De vrouw is bij mij gebleven tot de hulpdiensten het overnamen, maar toch kom ik graag in contact met haar," aldus Verkade.