Het bestuur van de Vereniging Huurdersraad Albanianae heeft besloten zichzelf op te heffen. De belangenbehartiger voor huurders van Woonforte in Alphen aan den Rijn zegt te stoppen vanwege ''verschil in visie over de samenwerking'' met de woningcorporatie.

"Intensief overleg en mediation hebben niet geleid tot overeenstemming over voortzetting van de samenwerking en de respectievelijke rollen van de partijen", meldt de huurdersraad.

Het bestuur zegt alle bewonerscommissies van de vereniging geïnformeerd te hebben en zal de nog lopende zaken afhandelen. Tijdens de algemene ledenvergaderingen van de vereniging zijn onvoldoende aanmeldingen gekomen voor het vormen van een nieuw bestuur, waarop is besloten Vereniging Huurdersraad Albanianae op te heffen.

Woonforte is ondertussen op zoek naar een nieuwe huurdersorganisatie en wil graag samen met huurders komen tot een nieuwe huurdersorganisatie die 'helemaal van deze tijd is'. "Na de zomer willen we in overleg met huurders over de vorm en de structuur van de nieuwe huurdersorganisatie. Uitgangspunten voor de nieuwe huurdersorganisatie zijn: transparantie en democratie. De Woonbond gaat de zoektocht naar de nieuwe vorm van de huurdersorganisatie begeleiden", meldt Woonforte.