Energiek Alphen aan den Rijn heeft binnen twee weken voldoende voorinschrijvingen binnengehaald om de zonneparken Rijnvicus en GC Zeegersloot te kunnen realiseren. Na de twee informatieavonden begin deze maand hebben zo'n zeventig inwoners van de gemeente aangegeven bij elkaar 975 certificaten af te willen nemen.

In totaal is dat ruim zestig procent en daarmee gaat de Alphense energiecoöperatie ruim over de ondergrens van veertig procent, die als voorwaarde geldt om de zonneparken daadwerkelijk te realiseren.

Vorige maand ondertekenden het bestuur van Energiek Alphen aan den Rijn en Golfclub Zeegersloot samen met de gemeente de Green Deal Zon op Alphen. Hierin spraken zij af om twee zogenoemde postcoderoosprojecten te realiseren, de zonneparken Rijnvicus en Golfclub Zeegersloot. Die omvatten de aanleg van ten minste 1.600 zonnepanelen op het dak van het Rijnvicus-gebouw aan de Distributieweg en op het dak van de driving range van de golfclub aan de Kromme Aarweg.

De gemeente en de golfclub stellen deze daken hier kosteloos voor beschikbaar. Het project is bedoeld voor Alphenaren die zelf geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen op hun dak te plaatsen.