Na jaren van touwtrekken tussen gemeente Alphen aan den Rijn en Moluks buurthuis Kaju Putih is in september 2017 een akkoord getekend voor nieuwbouw. Deze is echter nog niet in zicht. De gemeente is bezig met een nieuwe kostenraming, omdat de nieuwbouw duurder wordt dan gepland.

Raadsleden Joost van Beek (CDA) en Erik van Zuijlen (GroenLinks) hebben in februari vragen gesteld aan het College van burgemeester en wethouders. Begin van deze maand zijn deze vragen beantwoord.

De raadsleden willen weten hoe het gaat met het budget voor de nieuwbouw van het wijkcentrum Dennenlaan (voorheen Kaju Putih) en met de te verwachten budgetoverschrijdingen voor duurzaamheidsmaatregelen en BTW.

In een brief aan de gemeenteraad meldt burgemeester Spies dat er inmiddels druk wordt gerekend. Naar verwachting komt er 'het komende kwartaal' een goede raming van de stichtingskosten voor het nieuwe wijkcentrum aan de Dennenlaan.

Daaraan gekoppeld worden voorstellen voorbereid hoe en waarvan deze kosten kunnen worden betaald. Daaruit kan de gemeenteraad dan een keuze maken.