De Benelux Speedrunner Gathering en Esports Game Arena organiseren op 26 en 27 mei samen een tweedaags "speedrunning" evenement in de Esports Game Arena. Deelnemers proberen verschillende games zo snel mogelijk uit te spelen en hiermee zamelen ze geld in voor KWF Kankerbestrijding.

Zaterdag 26 en zondag 27 mei vormt de Esports Game Arena in Alphen twee dagen lang het strijdtoneel voor de snelste gamers van de Benelux. De groep gamers proberen verschillende games zo snel mogelijk uit te spelen en halen daarmee geld op voor het KWF.

De wedstrijden worden live vertoond en uitgezonden via de website Twitch, waar kijkers ook geld kunnen doneren. Niet alleen de bekende games van series zoals Mario en Zelda zullen getoond worden, maar ook minder bekende games.

De Benelux Speedrunner Gathering (BSG) is een groep gamers uit verschillende landen die hun vaardigheden inzetten om geld op te halen voor het goede doel. De Esports Game Arena is een hal in Alphen aan den Rijn waar bezoekers kunnen spelen op PC's, PlayStation 4, Nintendo Switch, en oudere spelcomputers.

De Arena is voor iedereen toegangelijk.