Golfclub Zeegersloot, de energiecoöperatie Energiek Alphen en de gemeente Alphen aan de Rijn sluiten woensdag 23 mei een zogenoemde Green Deal af voor het project 'Zon op Alphen'.

De betrokken partijen plaatsen samen 1750 zonnepanelen, waar Alphense huishoudens op aangesloten kunnen worden. Het grootste deel zal geplaatst worden op het dak van Rijnvicus aan de distributieweg in Alphen aan den Rijn en een klein aantal op het dak van de driving range van Golfclub Zeegersloot.

Alphenaren die in de buurt wonen kunnen zonnepanelen aanschaffen, waardoor ze daarna goedkoper uit zijn met stroomverbruik. Ook komen ze dan in aanmerking voor kwijtschelding van de energiebelasting.

Het project is speciaal bedoeld voor Alphenearen die zelf geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Energiek Alphen zet zich door middel van een duurzaamheidslening ook in om meer zonnepanelen op daken van particulieren en bedrijven geplaatst te krijgen.

Het is de doelstelling van de gemeente Alphen aan den Rijn om in 2050 energieneutraal te zijn. Dinsdag 5 juni tussen is er een informatiebijeenkomst over het project 'Zon op Alphen' op het stadskantoor.