De atletiekbaan aan De Bijlen in Alphen aan den Rijn wordt gerenoveerd. De kunststof toplaag wordt vervangen. De atletiekbaan van AAV'36 is na renovatie geschikt voor het Nederlands Kampioenschap Atletiek voor de jeugd.

De kosten van de renovatie zijn zo'n 380.000 euro. Dit bedrag moet een keer in de acht tot tien jaar worden uitgetrokken. Hiervoor heeft de gemeente geen 'potje' gemaakt. Dat is wel het geval voor normaal groot onderhoud, maar niet voor renovatie. Vandaar dat het nu gaat om een extra bedrag bovenop de normale onderhoudskosten.

Wethouder Gert-Jan Schotanus meldt dat het niet zo is dat de baan wordt gerenoveerd, omdat er een NK wordt gehouden. De toplaag moest binnenkort sowieso vervangen worden, dat is uit de keuring door KIWA gebleken. 

De vervanging is nu ongeveer een half tot een heel jaar naar voren gehaald. "Omdat we het nu doen, kan het NK hierheen komen. We willen wel dat zo'n groot atletiektoernooi in Alphen aan den Rijn gehouden wordt."

Veld ARC

Ook het achtste veld voor voetbalvereniging ARC wordt direct gerenoveerd. Dit veld is het voormalige Alphen Eaglesveld. Het veld moet gebruikt kunnen worden voor voetbal, maar het is daarvoor niet geschikt.

De kosten voor deze renovatie zijn 50.000 euro.