Het bestuur van VSB Fonds Alphen aan den Rijn heeft zaterdag bekendgemaakt verder te gaan onder de nieuwe naam FONDS ALPHEN en omstreken. De Alphense Reddingsbrigade viste het doek met de nieuwe naam uit het Romeinse bad in Archeon. 

Beide organisaties ontvingen kort geleden een bijdrage van het Fonds en werkten graag mee aan deze onthulling. Het Archeon vroeg een bijdrage voor hun project 'Belééf de restauratie van de Romeinse schepen van Zwammerdam' in Museumpark Archeon' en de reddingsbrigade gaat nieuwe droogpakken aanschaffen.

VSB Fonds Alphen aan den Rijn wordt vaak verward met fondsen die ook VSB in hun naam dragen. Het bestuur heeft daarom besloten om verder te gaan onder de nieuwe naam FONDS ALPHEN en omstreken.

Het fonds steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen en omgeving en beschikt over een vermogen van ruim tien miljoen.

Ondersteuning initiatieven

Het afgelopen jaar ondersteunde het VSB Fonds Alphen aan den Rijn e.o. initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Fonds Alphen en omstreken breidt bovendien het verzorgingsgebied uit. Verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem kunnen voortaan een aanvraag indienen voor financiële steun bij hun projecten.