De Alphense Reddingsbrigade heeft zich ingezet voor een bijzondere reddingsactie: een fiets te water. Na een hulpvraag van Megan besloten vrijwilligers om de fiets te 'redden' uit het nieuwe haventje aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn.

Megan dacht dat haar fiets gestolen was, maar zag dat iemand hem in het water had gegooid. Nadat het haar zelf niet lukte om haar fiets uit het water te halen, besloot ze om de Alphense Reddingsbrigade om hulp te vragen.

Jelle Zweers, Joram Slingerland en Thijs Veurink, vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade, gingen te water en wisten Megans fiets te vinden en weer op de kant te zetten. "Nog even oplappen en ik kan weer fietsen", meldt Megan op Facebook, samen met een foto van haar redders in nood.

Dankbaar

Megan is dankbaar dat de vrijwilligers gehoor gaven aan haar oproep. "Ik ben heel erg blij dat mijn fiets weer boven water is! En ik vond het ook wel heel bijzonder dat er opeens drie vrijwilligers op de stoep stonden om mij te helpen", aldus Megan.

Ze hoopt dat mensen die denken dat het leuk is om andermans fiets te vernielen en in het water te gooien, dit een volgende keer laten.