Op 5 mei wordt Bevrijdingsdag gevierd met de derde editie van Bevrijdingsfestival. Naast het festival is er in Alphen aan den Rijn nog meer te beleven.

Het Bevrijdingsfestival wordt gehouden op het Rijnplein. Hier is een podium opgebouwd waar zaterdag van 16.00 tot 22.45 uur lokale en nationale muzikanten optreden.

Lekker! Rockovers opent het festival. Daarna spelen Helemaal Top, Glennis Grace en The Rootsriders. The Partysquad sluit af met een optreden van een uur.

De organisatie voegt dit jaar acht foodtrucks toe aan het festival. Daar zijn onder andere Vietnamese, Surinaamse en Venezolaanse happen te krijgen, maar wordt ook Hollands eten verkocht.

Vorig jaar kwamen er zo’n 8.000 toeschouwers af op het festival. Dat aantal hoopt de organisatie te evenaren.

Liberty Tour

In de nacht van 4 op 5 mei wordt het bevrijdingsvuur aangestoken in Wageningen. Vervolgens brengen een estafetteploeg en de Band of Liberation het vuur met een fakkel langs andere provincies in Nederland. De route voert de stoet ook langs Alphen aan den Rijn.

Om 9.30 uur komt de colonne aan op het Hazeveld in Alphen aan den Rijn. Daar zal het de historische route van de bevrijders in 1945 volgem naar het Burgemeester Visserpark voor een feestelijke intocht.

Weersverwachting

Het weerbericht voor zaterdag ziet er gunstig uit. Naar verwachting schijnt de zon de hele dag volop. Het wordt zo’n 20 graden.