Dinsdag 1 mei is het zwemseizoen voor het zwemmen in open water officieel van start gegaan. De openbare zwemlocaties in Kerk & Zanen en bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn zijn allemaal gekeurd op waterkwaliteit en fysieke veiligheid.

De zwemplekken bij de T-steiger en de speelvijver bij de Zegerplas zijn in orde bevonden. De zwemlocatie bij de T-steiger komt als beste uit de bus en is beoordeeld met kwaliteitsklasse 'Uitstekend'. Ook in de speelvijver bij de Zegerplas kan met een gerust hart worden gezwommen

De speelvijver in het Europapark heeft net als afgelopen seizoen een permanent 'negatief zwemadvies' gekregen. De beoordeling zegt niks over de actuele zwemwaterkwaliteit, maar de wet schrijft voor dat na het zwemseizoen 2015 de kwaliteit ten minste 'aanvaardbaar' dient te zijn.

Bij deze locatie was de kwaliteit 'slecht' na vorig zwemseizoen, daarom is een permanent negatief zwemadvies ingesteld voor het zwemwaterseizoen van 2018.

Kwaliteit

Tijdens het zwemseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, wordt de kwaliteit van het zwemwater regelmatig gemeten en beoordeeld. Op de website zwemwater.nl wordt actuele informatie gedeeld over de hygi?ne en veiligheid van offici?le buitenzwemplekken.