Nederland kleurt op 27 april oranje tijdens Koningsdag. Maar de verjaardag van koning Willem-Alexander wordt in elke stad anders gevierd. NU.nl zet festiviteiten op een rij die gratis te bezoeken zijn in Alphen aan den Rijn.

Opening Koningsdag

Burgemeester Liesbeth Spies verzorgt de officiële opening van Koningsdag tijdens de kinderrommelmarkt in het Burgemeester Visserpark. Daarna treden onder andere Double D Variety, Crescendo en slagwerkband XammeRamme op.

Waar? Burgemeester Visserpark
Wanneer? Vanaf 10.00 uur
Voor alle leeftijden

Rijnplein

Koningsdag wordt groots gevierd op het Rijnplein. Rock Vocals trappen om 11.00 uur af met een optreden. Daarna betreden Helemaal Top en Marco de Hollander op het podium.

Rond 14.00 uur wordt het plein omgetoverd tot een dansvloer. De dancentra De Vos en Harry Cools zorgen voor muziek en een leuke sfeer. Of je nu van Cha Cha, Hiphop of Quickstep houdt: voor ieder wat wils. Twee uur later wordt het dansfeest compleet met een optreden van salsaband Orquesta Poder Latino.

Waar? Het Rijplein
Wannneer? Koningsdag (van 11.00 tot 18.00 uur)
Voor alle leeftijden

Europapark

Sport en spel staan centraal tijdens de Koningsdagviering in het Europapark. Kinderen kunnen hun energie kwijt op springkussens en een stormbaan. Verdere activiteiten zijn kanovaren, broodjes bakken en eendjes hengelen.

Sportverenigingen geven demonstraties van hun sport. Bovendien kunnen kinderen tot 12 jaar meedoen aan een cupcakewedstrijd. Deze mogen thuis worden gebakken. Om 16.00 uur vindt de jurering plaats, een half uur later de prijsuitreiking.

Waar? Europapark
Wanneer? Koningsdag (van 12.00 tot 17.00 uur)
Voor alle leeftijden

Maandag 30 april tussen 12.45 en 13.45 uur kan je via NUjij live al jouw vragen over vijf jaar Willem-Alexander als koning stellen aan historicus en auteur Han van Bree. Stuur hier nu alvast je vragen in.