Het coalitieakkoord tussen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks wordt waarschijnlijk donderdag tijdens de raadvergadering aangeboden aan de Alphense gemeenteraad. De onderhandelingen worden inmiddels over details gevoerd.

De resultaten van de onderhandelingen zijn zaterdag besproken met maatschappelijke organisaties en partners. Formateur André de Jeu van grootste partij Nieuw Elan wil de uitkomsten, alsmede punten die vanuit de oppositie worden ingebracht, in het coalitieakkoord verwerken.

Een uitdaging is de verdeling van de portefeuilles voor de nieuwe wethouders. De post voor de wethouder financiën  werd de afgelopen jaren ingenomen de CU-wethouder Du Chatinier, die deze keer buiten de coalitie is gelaten.

In de wandelgangen wordt gemeld dat er vijf wethouders worden benoemd. Dat zal zeer waarschijnlijk niet komende donderdag zijn, omdat de screening van een wethouder iets meer tijd in beslag neemt. Op 26 april wordt de eerste gemeenteraadsvergadering in de nieuwe samenstelling na de verkiezingen gehouden.