De Rijnhavenbrug in Alphen aan den Rijn is voorzien van een groen jasje. In opdracht van de gemeente is de kale, betonnen zijwand, die de rijbaan van het voetpad scheidt, over ruim honderd meter lengte 'bekleed' met planten.

De vergroening maakt deel uit van de totale vervanging van de Rijnhavenbrug. Om de bereikbaarheid van de Rijnhaven verder te verbeteren is de brug aanzienlijk verhoogd tot een vrije doorvaarthoogte van 2,45 meter. De ophaalburg hoeft dus niet meer omhoog om sloepen en kleine motorbootjes doorgang te bieden. Het is de bedoeling de Rijnhaven verder te ontwikkelen en geschikt te maken als jachthaven.

De betonnen zijwand is met hagen van de kardinaalsmuts bekleed, zodat er niets meer van het beton te zien. Graffitikunstenaars krijgen zo geen kans krijgen om de brug als canvas te gebruiken. Ook vormt de 'groene' brug nu een natuurlijke entree tot de Alphense Rijnhaven. 

Volgens Mobilane, die de klus heeft uitgevoerd, hebben omwonenden positief gereageerd op de groene metamorfose van de brug.