De bouw van het het nieuwbouwproject het Groene Hart Leerpark in Alphen gaat deze zomer van start. SCOPE scholengroep en aannemingsbedrijf De Vries en Verburg BV uit Stolwijk hebben op 3 april de overeenkomst ondertekend.

Vanaf juli 2018 bouwen De Vries en Verburg als hoofdaannemer de nieuwe middelbare school op de plek van de huidige locatie. Tot die tijd neemt het bedrijf als bouwteampartner deel aan het ontwerptraject. In mei 2020 nemen leerlingen en personeel het nieuwe Leerpark in gebruik.

Vanaf de meivakantie zullen de derde en vierde klassen van het Leerpark verhuizen naar het voormalige Kluwergebouw aan de Prinses Margrietlaan voor hun theorielessen. Momenteel worden daar de kantoren verbouwd tot lokalen.

Na de zomervakantie zullen ook de leerlingen van de eerste en tweede klassen verhuizen. Zij zullen tijdelijk les krijgen aan het Marsdiep. 

Masterplan

De nieuwbouw van het Leerpark maakt deel uit van het Masterplan Onderhuisvesting. Daarmee hebben de gemeente Alphen aan den Rijn, SCOPE scholengroep, het Scala college en het Ashram college de handen ineen geslagen om te zorgen voor toekomstbestendige schoolgebouwen in de gemeente.

Binnen de SCOPE scholen worden, als onderdeel van het Masterplan, ook de Topmavo en het Lyceum vernieuwd. De bouw van dit project is eind vorig jaar gestart en verloopt volgens planning.