Het TOOST Foodtruck Festival keert in september terug naar Alphen aan den Rijn. Het foodtruckfestival wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd in Alphen en vindt dit keer plaats in het Europapark in de wijk Kerk & Zanen.

De eerste Alphense editie van het TOOST Foodtruck Festival was vorig jaar geslaagd. Enkele duizenden bezoekers bezochten het festival, dat toen in het Burgemeester Visserpark werd gehouden. De mobiele keukens serveerden toen diverse soorten hapjes en drankjes, waaronder Mexicaanse tortilla's, oesters, smoothies, pizza, hamburgers en donuts. Ook was er een truck met live muziek aanwezig.

De organisatie liet vorig jaar al weten tevreden te zijn en graag terug te willen keren naar Alphen, maar Alphenaren gaven wel aan meer foodtrucks te willen bezoeken. "Voor deze eerste editie hebben we nog niet alles uit de kast getrokken omdat we nog niet wisten hoe Alphen zou reageren op een foodtruck festival", meldde de organisatie destijds. Daarnaast bood ook de locatie te weinig ruimte voor uitbreiding van het aantal foodtrucks, waardoor de organisatie op zoek is gegaan naar een andere locatie voor een grote opzet van het festival.

Het TOOST Foodtruck Festival vindt plaats in het weekend van 28, 29 en 30 september en is gratis toegankelijk.