De zendmast in Alphen aan den Rijn is sinds een maand of drie permanent verlicht. Op zaterdag 24 maart gaat de toren een uurtje 'op zwart' tijdens Earth Hour, het internationale evenement waarbij men wordt opgeroepen om de verlichting in huis uit te doen.

De zendmast is standaard in de kleuren groen en wit verlicht, maar met het lichtschema wordt ook ingespeeld op belangrijke dagen en gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen.

Zo kleurde de toren oranje op de momenten dat er een gouden medaille werd gewonnen tijdens de Olympische Spelen en wordt de toren in de kleuren van de Nederlandse vlag verlicht op Bevrijdingsdag. Ook Earth Hour is nu aan dit rijtje toegevoegd.

Alphenaren kunnen ook zelf een verzoek indienen bij Alphen Marketing om de zendmast in een bepaalde kleur te verlichten tijdens (zelfgeorganiseerde) evenementen.

Tijdens Earth Hour gaat overal ter wereld een uur het licht uit. Met dit gebaar geven consumenten, bedrijven en gemeentes een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van de aarde.