Berget Lewis en Charly Luske zullen optreden op het Sama Sama-festival in Alphen aan den Rijn. De organisatie heeft de line-up voor het evenement, dat eind november plaatsvindt, al bekendgemaakt.

Het Sama Sama Festival, waarvan de naam staat voor 'verbroerdering', vindt dit jaar niet plaats in de Rijnstreekhal maar in het parkrestaurant in Avifauna.

Op vrijdag 30 november is er plaats voor zo'n negenhonderd bezoekers, iets minder dan vorig jaar. De tweede editie van het festival, met onder andere optredens van Lois Lane en Massada, bleek afgelopen jaar opnieuw een groot succes. De ruim duizend kaarten waren binnen twee weken uitverkocht.

Naast Berget Lewis en Charly Luske treden ook de volgende artiesten op: Danjil & Esther Nijhove, Familiair, Gazooth, Something Fresh, Bad Habit, SoulFuzion, Foco, Amboina Serenaders Band, DJ Ron Funkytown en DJ Djogget. De kaartverkoop voor 2018 gaat 15 maart van start.

Monument

De opbrengst van het Sama Sama Festival gaat naar stichting Tugu. Stichting Tugu is bezig met een monument als eerbetoon aan de eerste en tweede generatie Molukse ouderen die naar Alphen aan den Rijn kwamen. De planning is dat het monument in 2019 wordt gerealiseerd.

Afgelopen week werd de opbrengst van afgelopen editie overhandigd. De opbrengst was goed voor een cheque van 10.000 euro.