Van 5 tot en met 10 maart organiseert JOGG de 'Week voor de gezonde jeugd'. De landelijke aftrap van deze week vindt maandag 5 maart plaats in Alphen aan den Rijn op basisschool De Stromen aan de Batenstein.

De 'Week voor de gezonde jeugd' is een week waarin Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) zich hard maakt voor een gezonde toekomst voor jongeren.

Leerlingen van de basisschool De Stromen zullen maandag 'The Daily Mile' lopen, om zo het belang van bewegen te benadrukken. Om 9.30 uur krijgt de hele school het startschot van Erben Wennemars, waarna de leerlingen in groepen een aantal rondjes om de school lopen. Wethouder Han de Jager is aanwezig om de kinderen aan te moedigen.

Wennemars is ambassadeur van The Daily Mile. "Laat schoolkinderen elke dag een kwartier rennen. Ik weet zeker dat veel scholen in Nederland dit gaan oppakken. Het kan op elk moment. Je kunt elke dag wel ergens een kwartiertje pakken. Het geeft ook geen gedoe met omkleden, want de kinderen hoeven geen andere kleding aan", aldus Wennemars.