De winnaar van de 20 kilometer bij de 20 van Alphen van 2017, is dit jaar aanwezig om zijn titel te verdedigen. De Belgische Koen Naert is één van de topatleten die zondag 4 maart aan de start verschijnt van hardloopevenement in Alphen aan den Rijn.

Naast Naert doen bij de mannen ook bekende namen als Bart van Nunen en Mike Teekens uit Nederland mee en David Nilsson en Napoleon Solomon uit Zweden. Bij de vrouwen doen onder andere topatleten Eva Vrabcova uit Tsjechië en de Nederlandse Jacelyn Gruppen en Mireille Baart mee.

Zowel Naert als Vrabcova hebben afgelopen najaar de marathon van New York gelopen. Beiden wisten een top 10 klassering te behalen bij de 'marathon der marathons'.

De organisatie van de 20 van Alphen is blij met het sterke startveld. "We zijn blij als organisatie dat Koen Naert zijn titel als winnaar van vorig jaar komt verdedigen. Met Napeleon Solomon uit Zweden moet Koen echt doorlopen om zijn titel te verdedigen", aldus Ceriel Janssen. "Met Eva Vrabcova en Jacelyn van Gruppen aan de start bij de vrouwen hopen we op net zo'n spannende ontknoping bij de vrouwen."