De gemeenteraad heeft op voorhand geen probleem met de herbestemming van het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark. Als ook het financiële plaatje klopt, mag wethouder Michel du Chatinier een raadsvoorstel maken voor vestiging van horeca en de muziekschool.

Donderdagavond werd door de meeste raadsfracties informeel gesproken over de herbestemming van het Rijksmonument aan het Visserpark. Het Oude Raadshuis moet zijn functie als trouwlocatie en zijn ceremoniële functie op Koningsdag en op 4 en 5 mei behouden.

De gemeente en bureau BOEI concluderen nu dat die functies samen kunnen gaan met een horecaonderneming en muziekschool. De horecaonderneming zou dan ook een rol moeten gaan spelen voor huwelijksfeesten en -recepties. Omdat de horeca en muziekschool niet het hele gebouw gebruiken, blijven er ruimten over voor creatieve ondernemers.

De politieke partijen vragen nu om inzicht in het nog vertrouwelijke financiële plaatje. Daar zijn nu nog twijfels over. Er is een investering nodig van 2,4 miljoen euro om het Oude Raadshuis te herstellen en het gebouw geschikt te maken voor een horecaonderneming en muziekschool.

Hotel

In verschillende media verschenen afgelopen week berichten dat een Alphense ondernemer het Oude Raadhuis wil kopen om er een hotel in te vestigen.

"De gemeenteraad heeft in 2016 besloten dat de gemeente het Oude Raadhuis niet mag verkopen. Verhuur voor exploitatie als hotel is niet mogelijk", meldde wethouder Du Chatinier. "Als de raad akkoord gaat met verkoop van het pand, dan kan er wel een hotel in." Vooralsnog lijkt dat niet het geval.