Wethouder Gerard van As en Harrie van Noorden van ontwikkelaar Thunnissen hebben woensdagochtend de grondverkoopovereenkomst voor het Aarplein getekend. Thunnissen gaat aan de slag met de bouw van ruim honderd woningen op de huidige parkeerplaats in het centrum. 

In oktober 2018 wordt gestart met de bouw van het Aarkadekwartier, dat 48 herenhuizen, 23 stadswoningen en 34 appartementen op het plein naast winkelcentrum Aarhof omvat.

Alle woningen vallen in de vrije sector en in het middeldure tot duurderde segment. De verkoop zal waarschijnlijk in mei van start gaan.

Thunnissen zal de grond bouwrijp maken en de woningen bouwen. De gemeente zal de openbare ruimte en infrastructuur aanleggen.

Stads

"De woningen krijgen een stadse uitstraling, Amsterdams haast, maar het moet wel fijn wonen zijn in het centrum", aldus Van Noorden.

Dat uitgangspunt stond centraal bij het maken van het ontwerp voor het Aarkadekwartier. "Dat heeft onder andere geresulteerd in benedengrondse parkeergarages voor bewoners en een duidelijke scheiding tussen voetgangersgebied en het verkeer."

Bouwblokken

Van As is blij met de plannen voor één van de laatste bouwblokken van het stadshart. "Dit is ook weer een mooi voorbeeld van binnenstedelijk bouwen", aldus Van As. "Daarnaast sluit dit deel wat betreft ontwerp mooi aan bij de reeds ontwikkelde bouwblokken op het Thorbeckeplein."