Gezellig en liefdevol samen eten met Valentijnsdag is dit jaar ook mogelijk voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn en hun partner. Speciaal voor deze mensen organiseert de serviceclub Round Table 84 Oude Rijn op Valentijnsdag een liefdevol diner op locatie.

De Alphense chef Peter Batelaan stelt zijn kookkunsten ter beschikking om deze groep mooie gerechten te serveren.

"Natuurlijk kook ik met liefde voor deze groep mensen. Aan mij de uitdaging om een diner samen te stellen dat door, zowel de bewoners als hun partners, als bekend en toch bijzonder ervaren wordt." 

Voorzitter van de RT 84 Boudewijn Caminada vult aan: "Ieder jaar zetten wij ons als serviceclub in voor hen die dat goed kunnen gebruiken. Vorig jaar was dat een stuiterballenrace en nu dit diner."

Bijzonder aan dit diner is dat onze aandacht juist uitgaat naar de partner van de bewoner. "Omdat de bewoners al iedere dag met veel aandacht en respect verzorgd worden. Hun partner staat er veelal alleen voor. Met name voor hen maken wij dit gebaar."

Lokale horeca

De lokale horeca wordt ook gevraagd om aandacht te creëren voor het initiatief. In zo'n twintig restaurants waaronder Trots, Eight, Maggie Blue, Barista en Hendricks wordt er bij de rekening een kaartje gelegd. Op dat kaartje wordt de gast gevraagd om één euro fooi te doneren aan dit initiatief. De gehele opbrengst komt ten goede van het project.

Alle kosten voor het diner, dan plaatsvindt op 14 februari, worden gesponsord. Ook is alle medewerking op vrijwillige basis.