Afgelopen weekend werden in Alkmaar de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen voor Senioren gezwommen. Vivienne van Eenennaam uit Alphen aan den Rijn werd met haar Hoofddorpse ploeg Nederlands Kampioen.

Zaterdag was Van Eenennaam al goed op weg naar de titel. Met haar ploeg zwom de net 16-jarige Alphense een strakke Technische Uitvoering. Met anderhalve punt voorsprong op de ploegen van De Dolfijn uit Amsterdam en ACZ uit Capelle gingen ze de zondag met vertrouwen tegemoet. Een overwinning bleek echter niet vanzelfsprekend. ACZ werd na het zwemmen van de Vrije Uitvoering uiteindelijk derde. De Dolfijn kwam nog sterk terug maar kon niet voorkomen dat de ploeg van ZPCH met goud naar huis ging.

Van Eenennaam kwam ook uit bij de Duetten. Met haar Hoofddorpse duetpartner Rebecca Duyverman greep zij op zaterdag bij de Technische Uitvoering op drieduizendste net naast het podium. Ook op zondag was de concurrentie bij de Duetten Vrije Uitvoering groot en werd met een vierde plaats afgesloten.

De Alphense synchroonzwemster, dieeigenlijk nog junior is,zal zich na deze kampioenschappen concentreren op het NJK begin april in Zwolle, op het NK Vrije Combinatie in juni in Hoofddorp, en op diverse buitenlandse wedstrijden.