Voor de vrijdagavond van Zomerspektakel aan het Meer zijn al ruim 12.000 kaarten verkocht. Deze avond treden Anouk, Di-Rect en een 'mystery guest' op. De kaartverkoop ging afgelopen zaterdag van start.

De start van de kaartverkoop zorgde afgelopen zaterdag voor lange wachtrijen voor de fysieke verkooppunten en op de websites waar men tickets kon bemachtigen. Vorig jaar was de vrijdagavond binnen een week uitverkocht.

Festivalterrein

In totaal zijn er 13.000 toegangskaarten beschikbaar voor het Zomerspektakel, maar de organisatie gaat onderzoeken of het festivalterrein kan worden uitgebreid zodat er plek is voor 15.000 bezoekers. Hiervoor moet de organisatie wel gaan schuiven met de indeling van het terrein en goedkeuring krijgen van de gemeente en hulpdiensten.

De gemeente is bezig met de herinrichting van het evenemententerrein bij de t-steiger naast de Zegerplas, waardoor het terrein beter bereikbaar is en festivals meer bezoekers kwijt kunnen. De werkzaamheden zouden eigenlijk in mei van dit jaar klaar zijn, maar gaan nu pas dit najaar van start.