Stichting Alphense Kinderboerderijen is genomineerd voor een donatie van 'Help Nederland Vooruit', een initiatief van het ING Nederland fonds. 

De kinderboerderijen uit de gemeente Alphen aan den Rijn zijn één van de vijf genomineerden in de regio Groene Hart.

De stichting beheert de kinderboerderijen Zegersloot en Bospark in Alphen aan den Rijn en de Contactweide in Boskoop. Hiervoor is de stichting voor een groot deel afhankelijk van gemeentelijke subsidie. Echter komen de kinderboerderijen op dit moment structureel een geldbedrag van tienduizenden euro's tekort.

In november vond al een werkbezoek van raadsleden plaats en op 18 januari werd een informatieavond georganiseerd in het gemeentehuis om oplossingen te zoeken voor de financiële knelpunten van de kinderboerderijen.

Genomineerden

De andere genomineerden in de regio zijn kinderboerderij Dierendal (Waddinxveen), Stichting SailWise - Robinson Crusoe (Loosdrecht), Kriva vakantie (Krimpenerwaard) en musicalgroep EigenWijs (Nieuwkoop).

Op 10 maart wordt bekend gemaakt welk lokaal initiatief welk bedrag heeft gewonnen. De hoogte van dit bedrag varieert van duizend tot vijfduizend euro.